Z Kadaně nevezeme bohužel ani bod

05.09.2019 10:32

FK Tatran Kadaň - FK Jílové 4:2 (1:1) 

4.kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 31.8.2019 // 10:15 

Po vydařeném utkání se Srbicemi, zajíždělo Jílové v sobotu dopoledne do Kadaně s cílem získat do tabulky další potřebné body. 

Od začátku utkání to byl hostující celek, který držel míč více na svých kopačkách a snažil se proniknout do zhuštěného bloku domácích. Ani jeden tým si nevypracovával vyložené brankové příležitosti. Až po půl hodině hry si centr z levé strany našel za obranou zkušený exligista Belej a z malého vápna dloubáčkem překonal Smutného v brance hostů 1:0. Jílové však pokračovalo dál ve své hře a odměnou jim byla vyrovnávací branka Koláře ve 39. minutě, to když Bílek po kolmici Justa ustál souboj se svým strážcem a přihrávku nasměřoval na zadní tyč, kde Kolář pohodlně vyrovnal. Do kabin se tak odcházelo za spravedlivého nerozhodného stavu. 

Na začátku druhého poločasu se Kadaň více vysunula na obranu hostů, ale získala díky tomu jen několik standardních situacích, které obrana Jílového v čele se Smutným bez problémů ubránila. Následně převzalo otěže Jílové. Nejdříve se probil do zakončení Bílek, ale v těžké pozici nedokázal důrazněji zakončit. Pak se hosté dostali díky vysunuté hře domácích do dvou rychlých brejkových situacích, které však nevyřešili ideálně, střela Felediho byla zblokována a ta Bílka skončila v náruči domácího brankáře. V 65. minutě se však již skóre měnilo, to když jílovská obrana zaspala a Belej si po rozehrané standardní situaci narazil míč se spoluhráčem a prostřelil smutného podruhé. O dvě minuty později však pronikl do domácího vápna neohroženě Doubek a opět vyrovnal stav utkání. Za deset minut však Jílové opět prohrávalo, to když Kadaň podnikla rychlý protiútok a tečovaná střela o nohy obránce šla do protipohybu Smutného 3:2. Jílové pak vrhlo všechny síly do útoku, ale pozorně bránící domácí jim toho příliš nedovolili. Snad jen pokus Vaita hlavou mohl být přesnější. V závěru do otevřené obrany přidal domácí čtvrtou branku a rozhodl tak o bodovém zisku pro domácí celek. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Kadaň od první minuty byla zalezlá a čekala na chyby. Herně to nebylo z naší strany špatný, ale bohužel jsme se nevyvarovali chyb a doplatili jsme na to. Soupeř byl hodně efektivní.

 

 

Branky: 39. Kolář, 67. Doubek

Sestava: Smutný - Reichelt, Vait, Michl, Doubek - Feledi, Šindelář, Gaher, Kolář (73. Farkaš)- Just (50. Hošek), Bílek 

 

Rozhodčí: Kloub - Prágl, Lesák

Delegát: Javorek

Diváci: 60