Vysoká výhra na půdě Žatce

09.11.2021 12:03

FK Slavoj Žatec - FK Jílové 1:5 (0:2)

15.kolo Krajského přeboru // 6.11.2021 // 14:00

Před zápasem je dělily jen čtyři body, ale jako souboj sousedů ze středu tabulky zápas mezi Žatcem a Jílovým zdaleka nevypadal. Domácí duel nezvládli, Jílové si odváží vysoké vítězství 5:1 a ke svému sokovi se přirazilo na rozdíl jediného bodu. 

 

Hosté šli do vedení už v 6. minutě,  Martin Sobíšek se dobře zorientoval v pokutovém území  a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Další velkou šanci zahodil Příhonský, který netrefil prázdnou bránu. Tím jakoby nastartoval nejlepší pasáž Žatce, ale domácí svůj tlak ve vážnější šance nepřetavili. Naopak udeřili znovu  hosté: ve 32 minutě se po závaru ve vápně prosadil Příhonský a zvýšil na 2:0. Na začátku druhé půle využil chybu rozehrávce hostů Klinec a snížil na 1:2, radost Žatce ale trvala jen pět minut,  Příhonského střelu po brejku ještě domácí gólman vyrazil, ale na dorážku Koláře už byl krátký. V závěru ještě chytrým lobem přehodil gólmana Just a v 90. minutě zpečetil vysokou výhru Jílovéh po rohovém kopu  Hošek.

 

Ondřej Michl, sekretář Jílového: Měli jsme zápas pod kontrolou, hráli jsme hodně dobře organizovaně, a kdybychom měli lepší koncovku, tak výsledek mohl být pro domácí ještě daleko nepříjemnější. Další tři tutovky jsme nedali. Napravili jsme zakopnutí z minulého týdne, s výsledkem i hrou panuje velká spokojenost. Teď se těšíme na poslední kolo, snad navážeme na venkovní vítězství. Pokud uspějeme, budeme hodnotit podzim pozitivně.

zdroj: fotbalunas.cz , Ondřej Bičiště

 

Branky: 6. Sobíšek, 32. Příhonský, 63. Kolář, 74. Just, 90. Hošek

 

Sestava: Smutný - Doubek, Gaher, Líbal, Novotný - Sobíšek (70. Hošek), Feledi, Žáček, Příhonský - Just (83. Michl), Kolář (86. Barilla)