Rozhodla úvodní desetiminutovka

02.11.2018 18:20

FK Louny - FK Jílové  2:0 (2:0)

12.kolo HET krajského přeboru  //  27.10.2018  // 10:30 

 

Po bídném výkonu v domácím utkání proti Dobroměřicím, zajíždělo Jílové na půdu prvních Loun, kde mohlo jen překvapit.

 

Hned úvod utkání naznačil, že to nebude jednoduché. Domácí tým zatlačil Jílové do vlastního pokutového území a ve 3. minutě se k odraženému míči dostal Soukup a křižnou střelou otevřel skóre utkání. O šest minut později zahrávalo Jílové rohový kop, který domácí celek odvrátil a vrhl se do rychlého protiútoku, který se snažil zablokovat Pícha, bohužel na dvojici hráčů byl krátký a Lesniak prostřelil Smutného v brance. Následně se hra vyrovnala, ale Jílové si vážnější šanci nevypracovalo. Za zmínku stojí pouze několik střeleckých pokusů Voseckého.

 

Ve druhém poločase pokračoval podobný průběh jako v druhé části prvního poločasu, hrálo se převážně mezi vápny. Postupem času Jílové hru více otevřelo a domácí celek se po brejku dostal do velké příležitosti, ale domácí hráč svým dloubáčkem přehodil nejen Smutného, ale i branku. Následně hosté přežili i nebezpečnou hlavičku po rohovém kopu. V závěru si Jílové vypracovalo asi největší šanci, když Bílek dostal přihrávku na malé vápno, ale jeho střela byla zablokována domácím obráncem.

 

Jílové tak může litovat prospalého úvodu utkání, kdy Louny rozhodli o osudu utkání a zaslouženě zvítězili.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Po špatném výkonu a prohře s Dobroměřicemi jsme chtěli v Lounech překvapit. Bohužel utkání ovlivnily branky domácích z úvodu, které byly zbytečné. Pak se hra vyrovnala, ale nedokázali jsme se prosadit proti organizované obraně Loun. Celkově to byl sympatický výkon.

 

Sestava: Smutný - Vait, Just, Michalec, Reichelt - Kudrna (71. Farkaš), Pícha, Gaher, Kolář - Bílek, Vosecký 

 

Rozhodčí: Provazník - Flade, Šmíd

Delegát: Žilka

 

Diváci: 130