První body v nové sezóně

29.08.2019 08:56

FK Jílové - TJ Sokol Srbice 2:1np (0:1)

3.kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 24.8.2019 // 17:00

 

Po dvou vysokých porážkách se Jílové díky výměně pořadatelství z důvodu rekonstrukce hřiště v Srbicích představilo opět na domácím trávníku. Soupeř, který přijel v plné síle, byl před utkáním jasným favoritem a svým výkonem to během utkání jen potvrzoval. 

 

Hned ve druhé minutě postupoval na branku hostů Šindelář, ale v tísni nedokázal prostřelit Zachardu v brance hostí a následná dorážka skončila nad brankou. Na druhé straně musel ukrýt míč po závaru Smutný a únik hostujícího útočníka skončil střelou mimo branku. I domácí se však tlačili dopředu a na centr Felediho jen těsně na malém vápně nedosáhl Gaher. Srbice následně držely více míč na svých kopáčkách, ale do vyložených šancí se nedostávaly. Až ve 34. minutě si domácí špatně přebrali  hráče a Švábenský po přihrávce Zikmunda překonal Smutného 0:1. Za čtyři minuty však mohlo být vyrovnáno. Feledi zatáhl míč do pokutového území, přihrál Šindelářovi a jeho střelu výborně vyrazil Zacharda, míč se dostal opět k Feledimu, který centrem našel osamoceného Bílka, ale jeho hlavička skončila nad brankou. První poločas tak skončil vedením hostům, kteří si přece jen vytvořili o něco více příležitostí.

Úvod druhého poločasu byl ve znamení spousty nepřesností, až v 58. minutě se do šance probíjel hostující Martykán, ale Vait stihl včas zasáhnout a zabránil mu tak v zakončení. Následně měly Srbice k dispozici dva trestné kopy v oblasti velkého vápna, ale ani jeden pokus nebyl přesný, stejně tak zakončení Stibora, který postupoval ze strany na Smutného.  Patnáct minut před koncem se ke střele z větší vzdálenosti dostal Šindelář, ale ta skončila těsně vedle hostující branky. Posledních deset minut patřilo domácím,  kteří vycítili šanci a dostávali se častěji do pokutového území hostů. Odměnou jim byla 88. minuta, kdy byl jednoznačně sražen ve vápně Bílek, a následnou penaltu s přehledem proměnil střídající Hošek. V následném penaltovém rozstřelu domácí všechny své pokusy proměnili, za hosty zklamal v 6. sérii střelec úvodní branky Švábenský, a tak se domácí tým mohl radovat z prvních a možná i překvapivých bodů v sezóně.

 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Proti velice kvalitnímu soupeři si ceníme zisku dvou bodů. Hosté byli nebezpeční především v útočné fázi a někdy i se štěstím jsme přežili velké šance. Oproti předchozím utkáním jsme byli daleko více koncetrovanější a agresivnější v osobních soubojích.

 

Branka: 88. Hošek (pen)

 

Sestava: Smutný - Reichelt, Vait, Michl, Doubek - Feledi, Šindelář, Gaher, Kolář (59. Hošek)- Just (72. Horyna), Bílek 

 

Rozhodčí: Oborník - Kuriljak, Šefčík

Delegát: Žilka

 

Diváci: 120