Přípravné utkání: Remíza po neproměněných šancích

22.01.2019 19:35
FK Arsenal Česká Lípa - FK Jílové  2:2 (1:1)
Přátelské utkání / 20.1.2019 / 15:00

 

V nedělním odpoledni sehrál českolipský Arsenal další  přípravné utkání, tentokrát si pozval mužstvo z ústeckého krajského přeboru FK Jílové. Bylo to bojovné utkání na obou stranách, tak to hodnotili i trenéři. Českolipský zastupující trenér Jan Chadraba k tomu řekl: „ Zápas skončil 2:2, v první půli jsme dostali gól z penalty. Měli jsme tam vzadu trochu malé mezírky. Mykisa s Vodrážkou se musí vzadu trošku sladit. Samozřejmě jsme v zátěži. Toto utkání nám dalo hodně, soupeř byl kvalitní a my jsme též ukázali, že umíme hrát dopředu. Musím pochválit Štěpána Dudu, který se předvedl v dobrém světle. My se chceme nadále zlepšovat, chceme nasbírat fyzickou kondici a herně se zlepšovat.“      

Utkání bylo tvrdé a bojovné, do vedení šla v 6.minutě Lípa po rozehrání trestného kopu Hodače, kdy se k hlavičce dostal Vodrážka,který hlavou z vápna poslal míč pod břevno jílovské branky 1:0. O sedm minut později soupeř srovnal s pokutového kopu Reichelt, když Mykisa ve vlastním vápně fauloval Pýchu 1:1. V následné době první půle může domácí tým poděkovat brankáři Kadlecovi za jeho vynikající zákroky, kdy vychytal dva nebezpečné nájezdy Reichelta a Pýchy.

V úvodu druhé půle při odkopu z vlastního vápna uklouzl gólman Kadlec, čehož využil hráč hostí Kolář ke vstřelení vedoucího gólu 1:2. V následných minutách se hrál velmi dobrý fotbal na obou stranách, jenže zbytek zápasu vyšel lépe pro domácí. V 68.minutě se podařilo srovnat skóre po centru Čvančary, kdy se ve vápně hostí nejlépe zorientoval nejlepší střelec Kaňkovský 2:2. Do konce utkání se hrál vyrovnaný zápas.

Trenér hostujícího mužstva  Salava Pavel: „ Byli jsme chvilkami lepším týmem, chvílemi byla Lípa lepší a bohužel nás zradila koncovka, samozřejmě, že na tom pracujeme. Jinak to bylo bojovné utkání, splnilo svůj účel. Kluci si hrábli, my jsme spokojeni s tímto přípravným utkáním.

 

Hlavní arbitr Pavlus, počet diváků 50.  

Branky: Reichelt (PK), Kolář

Sestava České Lípy: Kadlec – Šlechta, Vodrážka, Mykisa, Duda (58´Čvančara) – Valta, Ladra – Lakatoš, Mígl – Hodač, Kaňkovský

 

Sestava Jílového: Vosecky - Doubek, Reichelt, Gaher, Vait - Kudrna,Pícha, Feledi, Farkaš - Kolář, Bilek 

Střídal: Janda, Smutný

 

Zdroj: www.fkceskalipa.cz