Obrat v závěru utkání, znamenal první tři body

29.08.2021 18:33

FK Jílové – SK Baník Modlany 3:2 (1:2)

5.kolo Krajského přeboru // 28.8.2021 // 17:00 

Ve čtvrtém zápase a potřetí na domácím hřišti se představil A-tým proti Modlanům.

 

Od úvodu zápasu to byl domácí celek, který diktoval tempo hry a během prvních dvaceti minut si vypracoval několik brankových příležitostí, které ovšem nevyužil. Na druhé straně snad první návštěva hostů před Smutným znamenala změnu skóre, když nedůraz domácích zužitkoval Kupka. Ve 36. minutě bylo vyrovnáno, když po závaru před brankou hostů si Ludík srazil míč do vlastní sítě. Netrvalo dlouho a hosté se dostali opět do vedení, kdy po rohovém kopu nikým nekrytý Vavrinec vrátil hostům vedení. 

Druhý poločas začal stoprocentní šancí Felediho, který místo střely nepřesně přihrával svým spoluhráčům. Domácí stejně jako v prvním poločase ,byli aktivnějším celkem a většina hry se odehrávala na polovině hostů. To se domácím vymstilo v 76. minutě, kdy Žáček nezastavil odkop hostů a fauloval samostatně unikajícího Vavrince, za cenu červené karty. Na obrazu hry se však nic nezměnilo domácí stále útočili a v 79. minutě po přihrávce Justa vyrovnal Gaher. Ten stejný hráč o tři minuty později napřáhl ze 30-ti metrů ke střele, která po teči hostující obrany skočila za zády brankáře. 

V závěru už Jílové hosty do vážnějších šancí nepustilo a naopak z rychlým protiútoku mohlo navýšit skóre. Domácí si tak připisují první a zcela zasloužené 3 body v tomto ročníku.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Zasloužená výhra. Po celé utkání jsme měli více ze hry. Paradoxně jsme zápas zlomil v 10 hráčích, po vyloučení Martina Žáčka. Hosté přijeli hrát jen na brejky.

 

Branka: 36. (vlastní), 79. Gaher, 82. Gaher 

 

Sestava: Smutný - Novotný, Florián, Gaher, Reichelt - Doubek, Žáček (ČK - 76’), Feledi, Příhonský (92. Farkaš) - Just (88. Michl), Kolář (62. Hošek)

 

Rozhodčí: Menšík - Maleček, Sitarčík

Diváci: 150