Krutá porážka na úvod sezóny

15.08.2019 12:08

TJ Sokol Domoušice - FK Jílové 5:1 (1:0)

1. kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 10.8.2019 // 17:00

 

V prvním utkání nové sezóny zavítal A-tým na půdu nováčka z Domoušic s cílem přivézt si bodový zisk. 

Úvod utkání byl ve znamení vzájemného otrkávání a za zmínku stojí střela Šindeláře, který se uvolnil na velkém vápně, ale jeho střela šla těsněvedle. Po čtvrt hodině hry se domácí tým dostal do rychlého protiútoku, Exner míč poslal do malého vápna, kde zahrál rukou Michl, za kterou obdržel červenou kartu, a domácí Junek proměnil pokutový kop na 1:0. V polovině prvního poločasu si dlouhý výkop Smutného našel za obranou Šindelář, hlavou přehodil vyběhnuvšího brankáře a vstřelil branku. Bohužel pomezní rozhodčí odmával chybně ofsajd. Do konce poločasu si domácí vytvořili několik zajímavých situací, ale ani jednu nedokázali zúročit. Stejně tak tomu bylo i na druhé stráně, kdy po sérii rohových kopů vykopával hlavičku Bílka - domácí hráč z brankové čáry.

Do druhého poločasu vstoupilo Jílové s cílem zvrátit stav utkání. Hned na začátku hlavičkoval nad brankou Šindelář a následný atak domácího brankáře nebyl posouzen jako penaltový. Na druhé straně však Reichelt nechtěně zahrál rukou, byla z toho druhá penalta pro domácí a vedení 2:0. Chvilku poté však Šindelář využil chyby brankáře a z velkého vápna dopravil míč do branky na 2:1. Na druhé straně však při bránění podklouzl Doubek a následný průnik byl potrestán brankou. Za malou chvilku se stejná situace povedla Reicheltovi a domácí vedli již 4:1. Když pak Kudrna obranným zákrokem vyslal domácí do úniku dva na nikoho, bylo o osudu utkání rozhodnuto 5:1. Jílové si v utkání vybralo kopec smůly, ale stejně tak udělalo několik individuálních chyb, které domácí tým dokázal potrestat. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): I když výsledek z prvního mistrovského zápasu vypadá hrozivě, tak nemůžu říct, že bych byl nespokojen s hrou a bojovností. Bohužel jsme doplatili na naivní chyby, které soupeř trestal.


Branka: 66. Šindelář


Sestava: Smutný - Reichelt, Michl (15. - ČK), Gaher, Hošek (35. Doubek) - Vait, Feledi (75. Kudrna), Šindelář, Kolář (19. Farkaš)- Just (75. Horyna) , Bílek 

 

Rozhodčí: Zítko - Mollinger, Flade

Delegát: Wencl

Diváci: 200