Jílové zdolalo favorita

10.09.2020 21:48

FK Jílové – FK Litoměřicko 1:0 (1:0)

3.kolo Krajského přeboru // 5.9.2020 // 17:00

 

K dalšímu domácímu utkání nastoupilo Jílové v dosti okleštěné sestavě na podmáčeném hřišti, proti favoritovi celé soutěže. Z různých důvodů chyběli Gaher, Just, Žáček, Čermák, Šaran, Kulhánek. Nakonec musel trenér Salava využít i 4 zraněné hráče, kteří by za normálních okolností k utkání zřejmě nenastoupili. A tak ve vzduchu vysela otázka, „jak si s tím domácí hráči poradí“?

 

Hned z prvního útoku domácí zahrozili po standardní situaci Bílkem, když se jeho prodloužená hlavička svezla po břevně. Poté převzalo otěže zápasu Litoměřicko, které si vytvořilo několik standardních situací, následně i brankových příležitostí ze kterých ovšem nic nevytěžilo díky nepřesnému zakončení.

V 19. minutě se zrodila akce celého utkání. Kolář přebral přihrávku uprostřed hřiště a namířil si to přímo do nezkonsolidované obrany hostů, jeho spoluhráči svým náběhem zmátli bránící hráče a on tak mohl proniknout, až do pokutového území kde prostřelil brankáře hostí.

Od tohoto momentu se hra vyrovnala a byli to naopak domácí kdo si vytvářeli brankové příležitosti. Hned tu další měl zanedlouho opět Kolář, který postupoval sám na brankáře a svou střelu poslal těsně vedle tyče. Následně nádherný centr Hoška poslal za záda brankáře hlavičkou ve vzduchu letící Feledi, ale praporek pomezního byl proti navýšení skóre utkání. První poločas uzavřela další obrovská šance agilního Koláře, který těžil z dobré kombinace Farkaše s Feledim, ale tváří v tvář brankaři neuspěl. Do kabin se tak odcházelo za překvapivého, ovšem zaslouženého vedení domácích.

 

Úvodní akce druhého poločasu patřila opět Bílkovi. Ten se proháčkoval téměř celou obranou hostů až před brankáře, ale ještě než se dostal do zakončení tak ho zablokoval jeden z navrátivších se obránců. Poté se do hry opět dostali hosté, kteří byli ve druhém poločase aktivnějším týmem, ovšem domácí pozorně bránili a hosty do zakončení příliš nepouštěli. Vyjímkou byla šance hostujícího Důry, který nevyužil průnikovou přihrávku do pokutového území, kterou zakončil nepřesně. Když pět minut před koncem vykopl Smutný v domácí brance tvrdou střelu, která se na něj vynořila v nepřehledné situaci, mohlo Jílové slavit velmi cennou výhru nad jedním z favoritů celé soutěže.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Tři body samozřejmě bereme. Prvních dvacet minut byl soupeř lepší, kopal hromadu rohů. Pak se ale prosadil individuálně Kolář a od té doby se hra vyrovnala. Terén nebyl dobrý, spíše se bojovalo. V závěru nás výborně podržel Mára Smutný. Jak už jsem řekl, třech bodů si ceníme. Máme problémy se sestavou, ale kluci co hráli odvedli dobrou práci.

 

Branky: 19. Kolář

 

Sestava: Smutný - Doubek, Florián, Reichelt, Hošek – Horyna (88. Sobíšek), Feledi, Farkaš, Červenka - Bílek, Kolář (75. Folprecht)

 

Rozhodčí: Šůma - Mizera, Nešněra

Delegát: Wencl

Diváci: 120