1. kolo: FK Jílové - ASK Lovosice "B" 3:1

23.08.2015 12:50

FK Jílové - ASK Lovosice "B" 3:1 (0:0)

Jílové zvládlo proti rezervě Lovosic vstup do nové sezóny 1A.třídy skvěle.
Od úvodního hvizdu bylo znát, že jde o první mistrovské utkání. Hra se zakládala na pozorných obranách a šancí bylo zřídka. Největší šanci měl Jakub Janda, který hlavou nezužitkoval výborný centr Floriána. Ostatní akce končili na pozorných obranách.
Po změně stran, byli od začátku aktivnější domácí. Přistupovali rychleji k soupeři, zlepšili přihrávku a tím zrychlovali hru a po zásluze šli do vedení. Po rychlé akci, museli hosté zastavit Kurtyho za cenu faulu v pokutovém území a penaltu s přehledem proměnil Florián. Jenže domácí se dlouho neradovali, za 5min fauloval Červenka a hosté s nařízené penalty srovnali. To však nevěděli, že za chvíli budou opět prohrávat. Domácí rychle rozehráli akci ze své poloviny a hosté museli opět zastavit útočníka domácích za cenu nedovoleného faulu. K exekuci se opět postavil Florián a s přehledem proměnil. Hosté se snažili o vyrovnání, ale zapomínali na zabezpečenou obranu, kterou po krásné kombinační akci do prázdné branky potrestal Drahoňovský.
Jílovští si tak připsali cenné tři body, jelikož hosté přijeli s kvalitním týmem a hlavně na domácí půdě, budou trápit všechny mužstva.


Vyjádření trenéra (R. Rangl) : V dnešním utkání musíme hráče pochválit, hlavně za druhou půli, kdy zlepšili přihrávku, byli agresivnější v soubojích a chtěli zvítězit. Je to začátek soutěže a vítězný vstup může hráčům pomoci k tomu, aby si věřili a chtěli hrát rychleji dopředu. 

 

Branky: 51.Florián (pen.), 58. Florián (pen.), 81. Drahoňovský - 56. Hušek (pen.)

 

Sestava: Němec - Malowanyj, Huček, Michl, Florián - Červenka, Farkaš, Drahoňovský (90. Horyna F.), Kurty - Janda (75. Horyna M.), Just

 

Rozhodčí: Prošek - Eichler, Vlk

Diváci: 70