A-tým vybojoval v oslabení bod

12.03.2019 19:59

FK Jílové - TJ Spartak Perštejn  3:4np (0:2)

16.kolo HET krajského přeboru  //  9.3.2018  // 14:30 

 

V prvním jarním utkání hostilo Jílové souseda ze spodních pater tabulky a chtělo tak ukořistit 3 body.

 

Vstup do utkání se však domácím vůbec nevyvedl, soupeř byl přesnější v kombinaci i pohybu, což potvrdil po pěkné akci ve 13. minutě Dolejška a hlavou překonal Voseckého. Ve 21. minutě přišla pro domácí další rána. Vosecký vyběhl mimo pokutové území, tělem poslal k zemi hostujícího útočníka a k překvapení byl nejspíše přísně vyloučen. Domácím se v prvním poločase vůbec nic nedařilo, což se potvrdilo pět minut před přestávkou, kdy Pícha hostům zbytečně nabídl rohový kop, který usměrnil do vlastní branky hlavou Feledi. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení hostů a s přesilou jednoho hráče v poli.

 

Do druhého poločasu přeskupili domácí své řady a vstoupili do něj s cílem porvat se o výsledek utkání, což se jim podařilo hned ve 49. minutě, kdy Pícha chytře přenechal míč Červenkovi, a ten přehodil vyběhnuvšího brankaře. Jílové se ovšem neradovalo dlouho, za necelou minutu poslal Krok prudký centr do vápna a nikým nekrytý Šebek vrátil hostům dvoubrankové vedení. Domácí to ovšem nesrazilo a v 58. minutě vyslal Červenka Píchu a ten na dvakrát překonal hostujícího brankáře. O pět minut později stejná dvojice zakombinovala v pokutovém území hostů a Červenka našel před brankou Vaita, který dopravil míč do sítě. Vývoj utkání mohl otočit Píchá, který si všiml daleko od své branky stojícího brankáře Vavreka, jeho pokus z vlastní poloviny však skončil jen na vrchní síti branky. Za další minutu vystihl hostující rozehrávku Kolář, ale sám před brankářem zamířil mimo tři tyče. Pak se k domácím přiklonilo štěstí, dvě obrovské šance hostů poslali jejich hráči svou střelou nad branku Smutného. Ke konci utkání zachránila hosty tyč po rohu a k následné dorážce se bohužel nedostal střidající Michalec.

O bonusovém bodu pro hosty rozhodla neschopnost domácích při penaltovém rozstřelu i přesto, že Smutný zlikvidoval tři hostující pokusy, tak bod navíc si odvezl Perštejn.

Jílové si tak připsalo do tabulky pouze jeden bod, ale vzhledem k vývoji utkání, kdy hrálo většinu utkání v oslabení a prohrávalo o dvě branky,si bodu musí vážit. Hráčům je určitě potřeba poděkovat za druhý poločas, kdy se nevzdali a sahali po obratu.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): První poločas jsme hráli ustrašeně, nechali jsme soupeře kombinovat a výsledek byl zasloužený 0:2. Navíc jsme hráli od 20min o deseti. Do druhého poločasu jsme zamíchali se sestavou a začali jsme hrát aktivně. Ikdyž jsme hráli o jednoho hráče méně, tak jsme byli lepším týmem. Vzhledem k vývoji utkání má pro nás bod cenu zlata. Za druhý poločas zaslouží hráči pochvalu.

 

Branka: 49. Červenka, 58. Pícha, 61. Farkaš

 

Sestava: Vosecký (ČK -21. minuta) - Doubek, Reichelt, Vait (90. Horáček), Červenka - Kudrna, Feledi, Gaher, Farkaš (22. Smutný) - Pícha, Kolář (77. Michalec)

 

Rozhodčí: Provazník - Zítko, Materna

Delegát: Dvorský

 

Diváci: 100

 

ZÁZNAM UTKÁNÍ